miercuri, 11 iulie 2012

Zadarnicie

Sunt vinovată pentru fiecare clipă în care nu am înţeles lucrurile neînţelese ale lumii. Sunt vinovată pentru că nu am văzut simplitatea acolo unde nu era. Sunt vinovată pentru că, atunci când mi-ai acoperit ochii, am văzut cu simţul. M-am călăuzit empatic şi am rămas eu. Cea pe care atât de mult şi de puţin o ştii. Cea a cărei ochi ai dorit să îi acoperi, să nu te mai poată citi.
Ţi-aş da voie să faci exact la fel. Să îţi laşi mâna peste ochii mei, să citesc în ei zăpada palmei tale. Un singur lucru lipseşte: dorinţa ta.
Cui să oferi când nu are cine primi?
De ce să arzi când mistuirea e zadarnică?

18 comentarii:

  1. Un fel de ”Odă (în metru antic)” în proză :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Ba nu, poate fi și evoluție, dezvoltare, profunzime...

      Ștergere
    2. Superficialii sunt mai fericiti, ai observat? :)

      Ștergere
    3. Da, dar pierd enorm fără să știe. Mai bine profund și nefericit, decât superficial sau redus mintal și (aparent) fericit. Superficialii nu au acces decât la o falie foarte mică a realității.

      Ștergere
    4. Hm... E un punct de vedere foarte interesant. Traim intr-o lume in care toti cauta fericirea. Si majoritatea se intreaba de ce nu o gasesc...

      Ștergere
    5. Majoritatea se întreabă de ce nu o gasește ;). Păi, nu o găsește pentru că nu are capacitatea mentală pentru așa ceva. Doar cei foarte profunzi au acces la fericirea adevărată. Dostoievski a fost genial în chestia asta și a spus-o demult. Noi îl avem pe Steindhart.

      Ștergere
    6. "Fericirea, multa, putina, cata e, e-n noi, si nu poate sa ne-o dea cineva. Cineva poate doar sa ne-o ia. Asta poate oricine, cu mare succes" (Ileana Vulpescu).
      Sunt de acord cu afirmatia ei.

      Ștergere
  3. pentru ca daca nu ai arde ai fi doar un mort cu ochii vii.

    RăspundețiȘtergere
  4. E adevarat. Cata vreme traim, avem pentru ce sa ne mistuim... Motivele pot fi adecvate sau nu din perspectiva altora, insa arderea e perpetua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in opinia altora motivele nu vor fi adecvate in majoritatea cazurilor. nu stiu cum se face, dar altii stiu intotdeauna ce e mai bine pentru noi ... si pentru altii. pentru oricine.
      daca nu arzi pentru nimic, atunci pentru ce mai traiesti?

      Ștergere
    2. Of, pupe-i mama de atotstiutori! Sunt persoanele de care mi-e cel mai "drag" in viata. Eu sunt, prin vocatie, umanista, nu am inclinatii spre "real". Reprosul unei atotstiutoare a fost acela ca nu ma facusem inginer chimist. De ce credea asta? N-am sa stiu in viata mea! Daca as fi intrebat, sigur madama ar fi stiut de ce imi era bine daca mi-as fi urat meseria.

      Ștergere
    3. :))))) poate te vedea Academician Dr. Inginer (ca pe tovarasha) cu ochii mintii si credea ca iti sta bine.
      ce idioti!

      Ștergere
    4. :))
      "Codoiul" nu e pentru oricine, madama ar fi trebuit s-o stie si pe asta!

      Ștergere
    5. :))))))))))))))))nu se naste in fiecae zi asa o stea

      Ștergere