sâmbătă, 6 octombrie 2012

Surprinzator

În zile cu parfum de miere s-a strecurat şi-un sunet venit parcă de departe, armonios şi cald şi tandru ca o mână ce-ţi şterge, fără plată, obrazul plâns. 
A fost una din cele mai frumoase surprize din viaţa mea să îl aud pe Horia Brenciu interpretând, atât de adevărat, "My way"! Mulţumiri, Horia!

21 de comentarii:

  1. Melodia e superba, iar Brenciu are o voce grava, parca escuta pentru piesa asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost sincer impresionata auzind piesa la radio, Tina, si, cand am auzit cine e interpretul... wow! Sunt o minunatie impreuna! Ma bucur ca avem gusturi comune!

      Ștergere
    2. mie imi place vocea lui Brenciu. cred ca am mai spus-o. tu mi-ai zis ca live nu suna asa bine? daca nu tu, stiu ca mi-a zis cineva, desi ... zau ca ar fi pacat. iar piesa asta a sunat bine cu orice voce. au cantat-o atatia ...

      Ștergere
    3. L-am vazut si auzit sambata seara, live. Intr-un concert cu o sonorizare care lasa de dorit. A fost minunat, Tina. L-am auzit cantand "If tomorrow never comes", l-am auzit cantand "New York, New York", l-am vazut cum presteaza. Ma declar fan!! Oricum l-am simpatizat mereu. :)
      Iar criticile potrivit carora le distruge cariera celor pe care ii ia sub aripa sa la "Vocea Romaniei" sunt nejustificate. "Micutii" se plimba cu Horia in turnee, si presteaza singuri sau alcatuind duete de exceptie!

      Ștergere
    4. te invidiez sincer ca ai avut ocazia sa mergi la concert Brenciu. :( norocoaso!

      Ștergere
    5. Am sa repet la nesfarsit "e minunat!", crede-ma! :))

      Ștergere
  2. Și mie mi se pare extraordinar Brenciu. Eu, când nu sunt tocmai echilibrat mental (și nu mi se întâmplă rar :)) îl ascult pe Brenciu pe youtube. Îmi place nu doar cum cânta, ci și pentru că e un one show men, dar nu unul răutăcios, cum e Badea, de exemplu. Brenciu mai are o calitate, pare natural tot timpul. Badea e fals adeseori. Brenciu așa e el, pe când Badea e lucrat. Brenciu le are și ca actor. Pe când Badea face pe el în alt rol decât cel de la Antena 3. Păcat că Horia, o bună bucată de timp, a cam lipsit de la tv. (Nu știu de ce am făcut comparația cu Badea. Poate că, pe acest din urmă, îl antipatizez puternic. Îmi pare un penibil super ipocrit În rest, numai gura e de el :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-e simpatic Horia. E foarte... viu. Mobil. Ai dreptate, reuseste sa umple de unul singur spatiile in care se afla. Nu l-am suspectat niciodata ca ar fi vreun geniu muzical (aud ca are un frate tenor prin Germania, celebru. Bravo lui). Dar mi-a placut per ansamblu exact pentru ce spui tu: pentru sinceritate.
      L-am auzit la un moment dat pe CRBL spunand ca ei doi sunt la fel: niciunul din ei nu stie sa cante, dar pe amandoi ii iubeste toata lumea! Si stim si lui CRBL ce ii poate pielea!
      Cat despre momentele de dezechilibru, probabil ne caracterizeaza pe toti, in mai mica sau mai mare masura. In lumea asta trebuie sa fii mort sau de piatra ca sa ramai sfinx...

      Ștergere
    2. Am auzit și eu de fratele lui Brenciu că ar fi celebru in Germania. Dar de Badea ce zici? Te uiți vreodată la emisiunea lui? Te întreb pentru că, am auzit, unii l-au comparat cu Brenciu.

      Ștergere
  3. Pe Horia l-am vazut intr-un spectacol sambata seara. Nu am observat diferente intre omul de pe sticla si cel de pe scena. A fost viu, pozitiv, optimist, transmitand o stare de bine pe care nu oricine o poate transmite.
    Urmaresc uneori (rar) emisiunea lui Badea. Si nu vad nicio asemanare intre cei doi. Stiluri mai diferite nici ca se putea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat sa mentionez ca Horia dialogheaza constant cu publicul si cu membrii band-ului, fiind lipsit de inhibitii sau de aere. Poate (si) de aceea e atat de iubit. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranță. Nici eu nu văd nicio asemănare între Badea și Brenciu. Nu pricep la ce s-au referit unii.

      Ștergere
  5. Fiecare cu piticul sau pe creier... Nu, cert nu seamana in nicio privinta!

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Nu! Eu i-am cedat lui Alba ca Zapada! :))
    Glumesc. Bineinteles ca am piticii mei. Numai ca unii vad pitici in ceea ce altii vad calitati, si invers. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Foarte tare! I-ai cedat Albei ca Zăpada, vrei să spui ;). În ce constau piticii tăi? Apropo de Albă ca Zăpadă, e un film pe care l-am văzut eu de curând și pe care l-am și comentat. Poate te uiți și tu dacă ai timp și îți plece genul ăsta de filme. Și încă ceva: ți-am lăsat o întrebare pe blogul meu :).

      Ștergere
  7. Daca vrei... :)
    Piticii mei? Mi-ar trebui un roman ca sa povestesc despre ei. Fiecare personaj si-a avut si piticii, daca e sa fim sinceri, asa ca, "putem noi, ca oameni", vorba lui Gog, sa ne debarasam de ei, cand (SI) ei ne alcatuiesc personalitatea? :)))
    Filmul de care zici e tot cu conotatii psihologice? Trebuie sa vezi "Detachment", daca e asa.
    Am vazut intr-o zi "Detachment", iar a doua zi "The Magic of Belle Isle". Daca ma intrebi pe care l-as revedea oricand, cu mare drag, l-as alege pe cel de-al doilea. Pentru linistea si caldura pe care o aduce. Lucruri de care, in viata reala, prea putin beneficiem, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate în legătură cu piticii, doar că am vrut să te tachinez puțin :). Filmul nu e psihologic, e fantastic. E inspirat după basmul Albei ca Zăpada, dar transpus pe sticlă într-o manieră modernă. Pe ”Detachement” cred că l-am văzut, dar nu mai sunt sigur. O să mă uit acum să văd dacă îmi dau seama :).

      Ștergere
  8. Nu am văzut niciunul dintre cele două filme. Cel puțin primul mi se pare deosebit. Am dat acum să le iau pe amândouă :).

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca ai sa regreti, Cosmin. :) Amandoua merita sa fie vazute!

    RăspundețiȘtergere