marți, 20 noiembrie 2012

Destin

Întrebarea zilei se referă la nişte personaje despre care toţi am auzit măcar odată: la Scarlett şi la Rhett Butler. Pe drum spre serviciu, deşi nu am citit cartea de foarte mult timp, mi-am amintit-o şi m-am trezit întrebându-mă: oare de ce Rhett a iubit-o pe Scarlett? Ce a văzut la ea? Frumuseţea fizică? Firea vulcanică? Dorinţa şi capacitatea de a lupta pentru împlinirea indiferent cărui scop? 
De ce, Rhett, ai iubit-o pe Scarlett? Ea chimie între voi? Nu mi s-a părut. Dimpotrivă, ţi-ai risipit cei mai frumoşi ani iubind o femeie care nu te vedea. Nu te dorea. Nu pe tine. De ce ai ales să iubeşti o femeie frumoasă şi oarbă? Ăsta ţi-a fost, oare, destinul?


4 comentarii:

  1. problema e ca nu a ales. nu alegi pe cine iubesti. doar iubesti. ... daca intr-adevar iubesti. daca vrei ceva caldut si confortabil,atunci alegi. asa cum nici Scarlett nu a ales sa il iubeasca pe Ashley atatia ani. doar l-a iubit, desi vedea clar ca tipul nu o iubeste. asa e in viata, unul iubeste si altul se lasa iubit. cred ca Rhett a iubit-o pentru spiritul ei navalnic, pentru capacitatea si incapatanarea cu care isi urmarea scopurile si lupta pentru ceea ce isi dorea. pentru pasiunea pe care o emana. Scarlett e numai foc atunci cand ceva o intereseaza. imagineaza-ti cu ce pasiune poate iubi o astfel de femeie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant, toti astia au fost nefericiti. Ceva ma face sa cred ca si Melanie era incompleta si ca doar se amagea cu farame de fericire. Ashley mi s-a parut nu doar inadaptat, ci si egoist si las. Scarlett ce folos ca a fost indrazneata, cand si-a canalizat sentimentele spre cea mai nepotrivita fiinta? Cat despre Rhett... si asta a fost lovit de amoc. O iubea pe nebunatica aia care nu-i dadea nicio sansa! Si a iubit-o pana cand n-a mai putut sa faca nimic. Finalul e cel original, continuarea nu merita niciun efort, fiind o prostie enorma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a facut o continuare la Pe aripile vantului??? habar nu aveam. cine a facut-o ca sigur nu Margaret Mitchell. in general continuarile facute de altiii sunt de toata jena. stiu de la Mandrie si prejudecata. nu am reusit sa citesc mai mult de cateva pagini din continuarea facuta de o individa ca m-a terminat nervos.

      Ștergere
    2. Margaret Mitchell a declarat ferm, cand i s-a cerut sa scrie urmarea, ca aceasta nu exista. Finalul e cel pe care il stim.
      Iata insa ca a venit Alexandra Ripley care, dupa ce a citit de multe ori "Pe aripile vantului", a decis ca e perfect capabila sa reproduca gesturi, fapte si ganduri de-ale personajelor. Pe cei puternici i-a facut spalaciti, pe cei stersi i-a adus in lumina reflectoarelor, asa ca "Scarlett" reuseste sa oripileze cititorul avizat!! Repet, continuarea e atat de proasta incat regret ca individa a avut ideea s-o scrie, dupa cum regret si faptul ca a gasit edituri care sa publice cartea! E nedemna de a se numi roman!!

      Ștergere