joi, 22 noiembrie 2012

K la meteo

Au fost iniţial doar zvonuri, după care acestea au devenit o ştire. 
ANM (Agenţia Naţională de Meteorologie) a găsit ceva interesant de făcut. Auzind angajaţii instituţiei, sau directorii, sau cine ştie cine, piesa lui Marius Moga, interpretată de un duet reuşit format din Andra şi What's Up, ANM-ul s-a revoltat. What's Up şi Andra îi răneau pe meteorologi la sentiment. Le furau demnitatea. Îi jigneau. Aşa că agenţia mai sus menţionată, în loc să-şi vadă de treabă (respectiv să se pună la punct cu starea vremii, să se documenteze, să cerceteze, să dea prognoze cât mai apropiate de realitate), a sesizat CNA-ul, rugându-l să interzică difuzarea piesei pe posturile de radio şi televiziune. Piesa e difuzată pe mai toate aceste posturi, mai destupate la minte sau mai tradiţionale, după cum le-au gândit interesele şi patronii. Aşa că, dacă sesizarea va fi luată în calcul, sugestia mea e să procurăm piesa cât încă se mai găseşte, pentru că poate, cine ştie, cele două instituţii vor pune piesa pe lista neagră, ca pe o înjurătură.
Într-adevăr jignitoare versurile, nu-i aşa? Nu putem să negăm realitatea: 
"Între noi e furtună iar, 
Devastăm tot, ca un uragan, 
Ne minţim ca la meteo
O fi soare dar nu-l văd io". 
Jignitor rău, dar rău de tot. 
Măi oameni buni, deci chiar nu aveţi lucruri serioase de făcut?


14 comentarii:

  1. Am citit știrea. E de râs. Par copii de grădiniță.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa ceva. Ii si vad la groapa de nisip, impingandu-se de nebuni...

      Ștergere
  2. Da, știu și piesa (chiar îmi place), am citit și știrea. E limpede că sunt penibili cei de la ANM. Dar fac asta pentru că au văzut că în România se cam poate orice. Așa că, dacă CNA-ul nu-l interzice pe Capatos cu ale sale mizerii ordinare, măcar să interzică o melodie fără nicio înjurătură.
    Oricum, cei de la meteo sunt praf. În afară de prognoze pe 3 zile (uneori și alea sunt greșite), nu sunt în stare de nimic. Prognozele pe termen lung sunt mai corecte ale babelor de la țară, care le fac cu sare și foi de ceapă. De exemplu, anul trecut, urmărind tendința ultimilor ani (temperaturi ridicate iarna, zăpadă puțină, umezeală multă), îmi aduc aminte că, tot întrebându-i moderatorii cum va fi iarna, meteorologii spuneau că va fi la fel ca în ultimii ani, cu zăpadă puțină etc. Când au văzut că au venit valurile de ger cu viscole și zăpezi cât casa, brusc au tăcut toți. După un timp, au început să își dea cu părerea despre cum va fi vara. S-a adeverit doar canicula. Pe urmă, au început să ne spună cum va fi iarna aceasta. Bazându-se pe iarna trecută, ne-au zis, până nu demult, că va fi la fel ca anul trecut, poate chiar mai rea și că, din noiembrie, va începe urgia. Acum, dacă au văzut că trece și luna asta și încă nu a nins, nu prea a scăzut temperatura sub zero, încă se mai poate ieși afară cu haină subțire, am auzit eu un meteorolog, zilele trecute, care a zis că iarna va fi normală, cu zăpadă puțină, cu doar două-trei episoade scurte de ger în ianuarie-februarie. Mi-a părut rău. Așteptam să văd Apocalipsa prognozată încă de anul trecut și prezentată abundent la televizor de reporteri care întețeau viscolul cu ventilatorul. La noi, dacă ninge în decembrie, e sfârșitul lumii. La japonezi, sau în Canada, am văzut zăpadă înaltă de 5 metri, iar drumul curat ca în palmă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat comentariul tau, si iti multumesc.
    Vineri am auzit o prognoza care spunea ca iarna asta va fi exagerat de blanda. Ca vom putea numara pe degetele de la o mana noptile cu temperaturi sub zero grade, cel putin in ceea ce priveste anul 2012. Asta dupa ce nu demult se auzea ca iarna va fi una crancena.
    In privinta vremii, mai degraba ne putem orienta dupa junghiurile babelor decat dupa prognoze, clar. Si cine au fost cei mai jigniti de versurile piesei? Desigur, meteorologii. Ei nu mint, lor le-au murit soacrele, zice un banc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-l stiai? E destul de vechi, insa actual. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-l știam, nu prea le am cu bancurile. Sunt mai sobru, așa. Cu toate astea, am sesizat că multe bancuri sunt foarte bune. Păcat că nu mai e emisiunea aia de la Prima, cu bancurile. Acum cred că aș urmări-o regulat.

      Ștergere
  5. Pe mine bancurile ma destind foarte mult. Un banc adecvat la momentul potrivit poate fi salvator, de multe ori!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici situatia nu era dramatica. Sunt cazuri in care iesi din chestiuni fara iesire facand uz de un banc. :)) Am invatat asta in timp.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, se vede că ai mai multă experiență decât mine :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nevoia te invata, Cosmin. Pacat ca bancurile trebuie folosite ca barci de salvare uneori, astfel devin ceva ce nu intentionau sa fie. :)

      Ștergere
    2. ”Vinovați” sunt cei care le folosesc așa :).

      Ștergere
  8. Deh, uneori oamenii nu au de ales. Prefera sa abuzeze de un banc decat de o stare de crispare instalata, care promite sa dureze macar cateva zeci de ore! :))

    RăspundețiȘtergere