vineri, 30 noiembrie 2012

Nocturna

"Am căutat noaptea, în aşternutul meu, am căutat pe iubitul inimii mele; l-am căutat, dar nu l-am găsit. M-am sculat, atunci, şi am cutreierat cetatea, uliţele şi pieţele; şi am căutat pe iubitul inimii mele… L-am căutat, dar nu l-am găsit", zicea un vers din Cântarea Cântărilor.
Nu pe iubitul inimii mele l-am căutat trezindu-mă, pentru că fantezia de acum e legată de nişte piese actualizate de-ale lui Cotabiţă, care mie una îmi creează impresia că sună fabulos pentru vremurile noastre tulburi.
De acord?... 


4 comentarii:

  1. După ce am citit primele rânduri, chiar am crezut că ți-ai căutat iubitul prin pat, că poate te-ai fi certat cu el seara și ar fi fugit noaptea fără să te anunțe. Pe urmă m-am gândit că poate ai avut vreun vis și te-ai apucat să ni-l povestești. Când încolo...și mie-mi place Cotabiță și îl consider cel mai bun solist al nostru. Nu demult am ascultat niște piese ale lui pe Youtube. Sunt extraordinare. ”Noapte albastră” și ”Domnișoară nu pleca” te lasă fără cuvinte. Se compară cu ”Vara nu dorm”? Sau cu aia a lui Smiley, ”Dead Mean”, în care tot rostește, la infinit (aproape), 3-4 cuvinte?
    Pe lângă voce, de Cotabiță îmi place și ca om. În primul rând mi se pare a fi extrem de inteligent, un artist complex, în felul celor occidentali (nu mă refer la ăștia de acum). Cred că cu Cotabiță ai putea să vorbești despte orice. Și, consider că a avut talent, atât cât s-a implicat, pe la TVR1, ca om de televiziune. Pare un adevărat show-man, nu ca Mircea Badea de acum, un prefăcut, un complexat, un timid și un frustrat răutăcios.
    Apoi, îmi place că transpiră când cântă. Asta arată implicare și întrepătrundere cu muzica. Omul pare că trăiește ceea ce cântă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu uitam de "Prima iubire si ultima". Geniala piesa. Sau de "Raiul e pe pamant".
    Cotabita pare sa fie esuat pe plan familial. Divortat, cu niste fiice care nu prea tin legatura cu el, din ce am auzit. Nu stiu daca omul e sau nu de calitate, insa imi plac unele piese de-ale lui.
    Piesele amintite de tine, cea a lui Smiley si a lui Connect-R, sunt... doar altceva. Eu nu le desconsider, si stii de ce? Pentru ca Smiley are si "Preocupat cu mana ta", piesa care a insemnat mult pentru mine in 2008. In 2008 cineva chiar era pre(a)ocupat cu mana mea. Nu a existat nimic nepotrivit in acea relatie. A fost ireal de frumoasa. Tresaream si zambeam la primele acorduri, pentru ca le asociam, amandoi, cu persoana iubita.
    E adevarat ca acum Smiley pare sa faca apologia pipitelor (pana si "Dream girl" era o femeiusca de doi lei, ca sa nu mai vorbim de piesa cu masina parcata pe dos), insa, daca mergi la un chef, un DJ priceput face un amalgam intre Cotabita, Asia si Compact, daca e cazul. Mi s-a intamplat asta si a fost extraordinar. As repeta oricand experienta. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai, si uitasem de Cotabitza cu pleata aia a lui :)). are cateva piese chiar frumoase, recunosc, chiar daca nu ma prea dau in vant dupa el. tu o sa ma omori. imi aduci mereu aminte de tineretze si, involuntar, ca ma indrept vertiginos spre statutul de mamaie :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai sonorizarea de la piesa asta m-a trezit din somn! Trebuia sa ma vaicaresc undeva! Cat despre varsta, eu asta nu permit. Sa ma considere sau sa ma consider mamaie. Nici tu sa nu faci asta. Poti fi o tanara decenta si la 70 de ani, daca ai spiritul viu. Chiar imi plac babele cu gandire deschisa. Le prefer celor de 25 de ani care fac pe emancipatele, experimentatele, carieristele, familistele si toate in unule, imbatranind, astfel, prematur. :)))

    RăspundețiȘtergere