duminică, 3 februarie 2013

Negru diluat

Ai o stare mai degrabă neutră decât proastă. Somnolenţa se împleteşte de minune cu lipsa de chef. Nu ai chef decât să vegetezi. Să zaci precum un zarzavat insipid, importat din Asia centrală, neatent la ce se întâmplă, la ce se difuzează, la conferinţa de presă de duminică de la prânz instituită de preşedinte, la faptul că pe banda galbenă a RTV apare, din două în două minute, ştirea despre Mădălina Ghenea şi Gerard Butler, la faptul că s-a instituit impozit pe câine, impozit de doi lei pe metrul de şanţ din faţa casei. Te analizezi. Nu e lene. Nu e nepăsare. Ai ieşi. Te uiţi pe fereastră şi peisajul e de-a dreptul bolnav. Insipid, lipsit de frumuseţe, de un negru diluat, amestecat cu gri şi maroniu. Aşa trebuie să fi arătat tranşeele din toate războaiele de până acum. Te încumeţi să ieşi "de plăcere"? De care plăcere vorbim? Plăcerea de a sări peste băltoace pe cât de lungi pe atât de late? Plăcerea de a fi stropit pe trecerea de pietoni de şoferi grăbiţi sau la fel de amorţiţi ca tine? Până şi plăcerea de a ieşi ţi se pare vorbă-n vânt. Plăcerea de a ieşi dintr-o casă într-o imensitate de negru diluat poate fi amânată pentru zilele în care ea devine obligatorie. 
Aşa că stai ca o legumă, prea puţin interesat de taxa pe căţel, de cea pe purcel, de cea pe şanţul din faţa casei, de discursul preşedintelui şi de dramele existenţiale omniprezente. 
Te întrebi dacă eşti bolnav. Depresiv. Sau trist. Nu. Zilele-s aşa. Ocean de negru diluat. Optimismu-l lăsăm pe mai târziu. Pe mâine, poate. Şi crengile curg a jale, ca la înmormântare, fiindcă într-o altă viaţă le-au murit frunzele.

7 comentarii:

  1. Ma descriai cumva pe mine???? ca asa ma simt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt sigura ca ai inteles TOT. Multumesc pentru aprecieri. Nu pot sa te plac pe facebook nici macar daca vreau. Ai insa permisiunea mea sa iti faci un cont cu ce nume vrei si sa te placi singura. :) Gratitudinea ta ma induioseaza teribil. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))))))))))) m-ai rupt! superb raspuns. chiar ma gandeam ce raspunzi cand am vazut comentariul ala.
    superb! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Putina amabilitate nu strica niciodata, as zice. :))
    Tie iti multumesc sincer! >:D<

    RăspundețiȘtergere