duminică, 2 decembrie 2012

Apus

Tot din vremea în care dragostea însemna a iubi-iubire, tristeţe sfâşietoare la final, regrete, amar şi identităţi pierdute, împletindu-se una cu cealaltă până la confuzie totală. 
Nu ştiu de ce "te iubesc"-ul de atunci pare mai plin, mai voluptuos şi mai somptuos decât cel care se întâmplă azi.


10 comentarii:

  1. frumoasa piesa. face bine la creier. nu stiu de ce, dar face. Hrusca si Seicaru mi-au placut totdeauna. O.K., nu ma dau in vant dupa colindele lui Hrusca, dar cantecele lui despre iubire sunt o incantare.
    "te iubesc"-ul de atunci pare mai plin, mai voluptuos şi mai somptuos decât cel care se întâmplă azi??? vezi de ce ma uit de ceva timp la filme din anii 30-60? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai linistita, nici mie nu-mi place cum colinda Hrusca! Insa piesa asta mi se pare reusita, asa, in tristetea ei coplesitoare.
    M-ai molipsit cu filmele. Oamenii aia chiar traiau povesti adevarate, frumoase, unice, irepetabile, nu se jucau de-a relationarea de scurta durata. Iubeau sau nu, dar decisi! Hotarati. Cu simt de raspundere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul asta ma racaie rau de tot pe creier colindele ...:)

      Ștergere
    2. Ca sa nu ma racaie de pe acum, eu ascult radio 21... :)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Îmi pare rău. Dar trece. Poți să scrii aici încât să aflu și eu ce anume te-a întristat?

      Ștergere
  4. Mi-am amintit de o deziluzie mai veche, însă dureroasă încă. Hi-Q are o piesă care spune: "Ce frumoase sunt toate iubirile la început". Eu le vreau frumoase pentru totdeauna, şi acest lucru e imposibil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubirile sunt frumoase la început pentru că sunt formate dintr-o doză (mare) de imaginație, dorință și realitate (în mică măsură). După un timp, dispare imaginația și dorința și rămâne realitatea. Cei doi (sau numai unul) devin așa cum sunt ei. Asta plictisește și enervează, iar în cel mai bun caz se transformă în obișnuință. Până când, dacă mai e cazul, imaginația se proiectează asupra altcuiva.
      Cred că, pentru ca iubirile să fie ca la început, e nevoie să existe mereu imaginația în relație, în cantități cât mai mari. De asta ne tot sfătuiesc ăștia prin reviste cu: ”surprinde-o cu ceva deosebit”, ”organizează-i o petrecere surpriză”, ”cumpără-i cadoul la care nu se așteaptă” etc.

      Ștergere
    2. "Traim cu imaginatia cel putin cat traim pe plan real", zicea Ileana Vulpescu, si o cred. O colega de-a ta, invitata intr-o dimineata pe Realitatea, amintea despre importanta terapiei de cuplu inca dinainte ca doi oameni sa-si planifice sa alcatuiasca unul. Spunea ca daca doi se plac, e extrem de important sa recurga la psiholog, pentru a constientiza de la bun inceput daca vor fi sau nu capabili sa relationeze cu strainul de care s-au indragostit, cu dramele, cu traumele si cu problemele pe care, inevitabil, acesta le aduce cu el. Bineinteles ca nimeni nu face asta, si-apoi se intreaba unde a disparut iubirea. Eh, daca nu a fost decat iluzie si dorinta de a iubi, nu iubire, sigur ca relatia nu supravietuieste.

      Ștergere