duminică, 10 februarie 2013

Proverbe

Cum să nu crezi în ele când sunt o întruchipare a celor mai ascunse vise?


10 comentarii:

  1. :))))))))))))))))
    Bunaaaaaaa! Cred ca ar trebui sa cred si eu in el. Problema e ca trebuie sa fac sa imi fie frica de asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am inceput deja sa ma tem. Ca nu e atat de greu... :))))) Cu putina vointa reusim noi!

      Ștergere
  2. Îl putem interpreta și la modul cinic: se poate slăbi și din cauza unei boli grave (ceea ce nu cred că și-ar dori cineva), iar banii multi pot produce o nefericire continuă. Deci...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt tentata sa vad partea plina a paharului, macar cand vad anuntul de mai sus. Ma motiveaza oarecum. :))

      Ștergere
    2. Corect! Era numai un exercițiu de imaginație :). De bani toți avem nevoie, dar și tu ești cu slăbitul? :D

      Ștergere
  3. Nu cred sa existe femeie care sa spuna: eu sunt foarte bine asa cum sunt. Majoritatea ne consideram grase, chiar daca, de fapt, nu suntem. :))
    Nu tin vreo cura de slabire acum, insa nici nu vreau sa am nevoie, de aceea ma feresc de fainoase, de cartofi si de prajituri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cam așa e. De fapt nu, am mai întâlnit (în terapiile mele - și nu numai) și femei care vroiau să se îngrașă. Știu precis că una zicea că vroia ”să mai pună” cam 5 kg. Am și o colegă ce mi-a spus cam acum un an că vrea să înceapă o cură de îngrășare. Deci, iată că se poate ;). P.S. Mai devreme am primit pe facebook o poză de pe pagina Angelinei Jolie, la care sunt abonat. Cred că a ajuns anorexică. E schelet, îi ies în evidență numai oasele de la picioare și mâini, și chipul ce pare ca de moartă. Dacă înainte era una dintre femeile pe care le admiram cel mai mult, acum mai că nu-mi place deloc. Sunt convins, la cum arată, că se află într-o suferință (psihică) continuă.

      Ștergere
    2. Probabil sunt si exceptii: femei care vor sa se ingrase. De regula motivatia lor este una foarte personala. Au vazut ele ca femeile cu forme sunt mai atractive sau mai de succes decat celelalte, sau cine stie. Nu cred sa mearga pana acolo incat sa marturiseasca: vreau sa ma ingras pentru ca tin neaparat sa nu ma mai incapa hainele si sa fiu nevoita sa apelez la o garderoba noua. Asta ar duce la alt gen de frustrare, la un cerc vicios in definitiv.
      Si mie mi-a placut Angelina. Nu sunt la curent cu evolutia ei, insa in "The Tourist" a fost absolut draguta iar toaletele au avantajat-o de minune. Nu stiu cum e in viata, in filme e descurcareata fara sa-si dea aere, e echilibrata, e o luptatoare care nu se bate cu pumnul in piept, cersind atentie. Dar da, se poate sa aiba probleme personale. Ciudat mi se pare faptul ca adopta atat de multi copii. Inteleg ca e generoasa si ca vrea sa aduca omenirii un strop de speranta. Totusi, adoptand 5 copii nu rezolvi cu adevarat problemele intregii Planete. E framantata si chinuita de indoieli, probabil. Sper sa isi revina, pentru ca mie imi e draga.

      Ștergere
    3. Evident că nu vrea nimeni să se îngrașă așa, degeaba. Cei care o fac, o fac pentru că ei cred că așa ar arăta mai bine, sau pentru a-și menține sănătatea (am întâlnit și cazuri când mâncau și nu asimilau nimic, iar din această cauză oamenii erau cu 20-25 kg sub greutatea normală).
      Exemplul cu Angelina l-am dat pentru a arăta că nici femeile prea slabe (sau exagerat de slabe), nu (mai) sunt foarte atrăgătoare. Și, în ultima vreme, îi aud pe tot mai multi spunând asta. Da, în ”The Tourist” și chiar în ”Salt” arăta excelent. Dar ambele filme sunt apărute în același an, adică în 2010. De-atunci probabil s-au mai schimbat multe.

      Ștergere
  4. Imi pare rau de Angelina, mie mi s-a parut o femeie frumoasa si o actrita buna. Am vazut-o in "Pacat originar" si in "Tinerete furata" (parca asa s-a numit), si a jucat impecabil.
    Anorexicele nu sunt o priveliste prea placuta. Uneori intalnesc cate una pe bulevard si realizez ca e model dupa felul in care merge. Numai o profesie foarte, foarte bine platita, care sa-ti ingaduie sa te pensionezi la 30 de ani si sa traiesti in lux merita efortul, as zice. :)

    RăspundețiȘtergere