joi, 13 septembrie 2012

Taceri regale


Nu ştiu alţii cum sunt, eu apreciez piesa şi mesajul său ca fiind... sublime. Reprezentative pentru ce are mai bun sufletul românesc în el.

18 comentarii:

  1. Oh,Doamne ca am cazut in butoiul cu melancolie! ce tanara eram si ce frumoasa era viata.
    superba piesa si plina de intelesuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am amintit-o brusc joi dimineata, m-a urmarit o parte din drum si am realizat cat de dor mi-a fost de ea... Intr-adevar, ce frumoasa era viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi amintesc cand facea duet cu Seicaru, eram copil, muzica lor a fost o revolutie in acele timpuri. in special Seicaru. cantau folk, cantau folk, dar un alt fel de folk.

      Ștergere
    2. Scuze, Tina, nu stiu de ce comentariul asta al tau a intrat abia acum.
      Eu i-am "cunoscut" pe Hrusca si pe Seicaru datorita Cenaclului. Crede-ma ca uneori imi amintesc exact melodii si cuvinte. De-ale lor si de-ale altora.
      "Ce a fost a fost,
      Ce va fi, va fi,
      Uite c-a venit
      Ultima zi".
      [....]
      "Daca vei voi
      Cea din urma zi
      S-o traim macar pe ea frumos,
      Sa plecam in munti
      Unde nu sunt punti,
      Unde merg si vulturii pe jos".

      "Galbena gutuie, dulce amaruie,
      Lampa la fereastra toata iarna noastra".

      "Aseara te-am asteptat,
      Iar tu n-ai venit,
      Poate te-ai suparat,
      Poate ai adormit.
      Deseara sa nu m-astepti,
      Deseara n-am sa vin,
      Pentr-un "Buna-seara"
      Si o cana cu vin".

      Ștergere
  3. Mai fetelor, a fi melancolic in ziua de azi, e ceva mai rau ca ciuma? O fi... In cazul asta eu sunt cel mai ciumat dintre toti si nu mi-e rusine sa scot pieptul in fata pentru asta. Nu mai vorbiti la trecut, ca ma intristati, voi sunteti minunate si acum. Vreau sa va aud zicand, CE FRUMOASA E VIATA, batranelor! Ca de nu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine a zis ca e mai rau ca ciuma? nu e. problema e ca nu face bine la mansarda. cel putin mie :). melodii de genul asta imi vor aminti mereu de o perioada frumoasa din viata mea. si da, eu sunt batrana :)). mai batrana decat tine. sa imi zici tanti. :) te las pe tine sa te bucuri de prezent.

      Ștergere
    2. Nu cred ca face rau la mansarda, Tina! Face? Amaraciunea e de scurta durata. Ne scuturam de ea cum scuturam praful de pe o haina si ne adancim in cotidianul care contine atata frumusete incat nu avem noi cuvintele necesare pentru a o descrie! :))))))))))))

      Ștergere
    3. Tina draga, degeba-i mansarda frumoasa, curata si ingrijita daca restu-i in paragina. Trebe sa avem grija de toate, de parteruri, de subsoluri si sa nu fugim de ceea ce suntem,de parti negre, chiar daca nu ne convin sub nici o forma. Avem Prezent(care-i cel mai cert), trecut si viitor. Toate-s importante.

      Ștergere
  4. Deh, invingatorii nu prea au nostalgii. Traiesc in si pentru prezent, Adi. Nu au trecut si nu le pasa de viitor!
    Am vorbit cu cineva si am realizat ca timpurile trecute nu au fost mai usoare, ci doar au parut asa, datorita lipsei de informatie. Nu stiai, nu aveai pentru ce sa te stresezi. Asa ca... ce frumoasa e viata! Pentru unii! :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca, cu tine nu rezolv nimic Claudia... ia s-o vad si pe suparata de Tina!?
      Chiar de cateva ore am citit ce-o zis Nichita Stanescu si mi se pare super:
      "Nu poti sa vezi zane daca nu esti un zanatec"
      :))
      No ia fiti si voi mai zanatece un pic si dati-mi dreptate.

      Ștergere
  5. Intelege-ne si pe noi, astia, cititorii lui Vieru, sa spunem: "Ochii-s doi si-s tristi, d-apoi inima, singura?"! (tot lectura recenta).
    :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai cititi din astea. Cititi literatura erotica, uitativa la porn numai dati-mi dreptate. :))
      Vreau pozitivism!
      Never Stop Wondering

      http://youtu.be/C-6_0YIQ6-w

      Ștergere
    2. Nostalgia nu e echivalentul depresiei, Adi. E doar o frunza din copacul plin de trairi cu care ne confruntam zilnic. Nu suntem doar veseli, doar tristi, suntem veseli si tristi si imprevizibili si vii, ca pana la urma tabloul asta, cu cenusiu, ruginiu, verde si galben si ce o mai contine isi gaseste radacini in sufletul nostru, ceea ce inseamna ca avem ochi sa il vedem. Lucru de care nu sunt toti in stare.
      Trimiterea ar fi la elevul care, la proba de romana de la BAC, a scris frumusel: "Eu din Lucian Blaga n-am inteles nimic, asa ca mai scriu despre Morometi".
      Mersi frumos pentru piesa, motivationala si ritmica!

      Ștergere
  6. Când citesc ce ziceți voi pe-aici, eu nici nu știu ce să mai zic :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Suntem într-un ton, cam toţi, am impresia. Uşor nostalgici, uşor inadaptaţi, uşor rebeli şi uşor răzvrătiţi într-o lume care merge la vale, toată, de parcă s-ar fi prefăcut în râu în care fiecare picatură seamănă leit cu cealaltă. Aici îndrăznim să fim diferiţi. Noi înşine.

      Ștergere
  7. Cred că ai dreptate! :) Ms pentru că mi-ai pus ”sub urmărire” și celălalt blog. De-acum, cred că voi posta mai mult aici.

    RăspundețiȘtergere