duminică, 15 septembrie 2013

Egalitate

"Dacă, altădată, în faţa unui mort, mă întrebam: "La ce i-a servit oare să se nască?", acum îmi pun aceeaşi întrebare în faţa oricărui om viu" (Emil Cioran). 
Câtă dreptate are... Situaţi sus sau jos pe scara socială, economică, mondenă, întrebarea ne include pe toţi, fără excepţie. Măcar în faţa acestei întrebări suntem, mulţi dintre noi, egali.
O văzusem vineri pe Bianca lui Bote, devenită a lui Cristea, respectiv a lui Victor Slav, respectiv iar a lui Cristea, respectiv pe mireasa lui Slav la show-ul lui Măruţă. Nu comentez aspectul ei fizic pentru că ceea ce face zi după zi e mai edificator, mai relevant, mai de anvergură. Mă uitam la cât de mult promite, prin felul de a fi, prin gesturi, prin atitudine, prin siguranţa că este iubită exact aşa cum este, OK? Proaspăt şuviţată, la observaţia lui Măruţă că îşi schimbase lookul, Bianca radia de fericire pentru că abia ce discutase cu Victor despre culoarea părului iar acela îi spusese că poate să se facă mov, verde, cum vrea, numai blond să nu vadă în capul ei. Aşa că Bianca, femeie emancipată, prezenta cu mândrie două duzini de suviţe... ce culoare credeţi? Fireşte, blonde. "Pentru că am vrut să-i fac o surpriză", declara posesoarea unei proaspăt cumpărate poşete în valoare de 3.200 de euro. Ironiile lui Măruţă au fost mult prea subtile pentru deţinătoarea acelui creier pe care eu îl suspectez a fi cât cel de găină, aşa că nu a înţeles nimic. În schimb pe Măruţă l-am simţit mulţumindu-i lui Dumnezeu că e cu Andra. 

6 comentarii:

  1. Nu, frate, Bianca e ...”idola” mea, practic. Încă de acum vreo 10 ani, când umbla pe la ”Din Dragoste”.

    Eu n-am înțeles niciodată statutul de ”starletă”. Hai, când ești star cânți, joci ăn filme, prezinți, vinzi gogoși în fața televiziunii, faci ceva. Dar ăștia ce? Că-s mulți, frate.

    Auzeam la o emisiune, ceva, ”hai să vedem ce părere are Ogică despre inundații”. Mă doare-n cot. :)) M-ar interesa mai mult ce părere are unul cu treburi ăn domeniu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandele, necazul e ca vedetele-s astea de au bani, nu creer. Ai bani? Ai sansa de a deveni vedeta. Cu posete de 3.200 de euro pentru care cine stie cat ii fi muncit. Nu faptul ca Bianca e "vedeta" ma deranjeaza. Ci ideea pe care o inoculeaza altora acest vedetism. "Sunt vedeta, ma iubeste un "vedet", hai sa le arat eu prostilor cum e cu dragostea intre vedetzi". Interesant e ca lor le iese. Le merge. Noi, oamenii obisnuiti, am primi coate-n gura si picioare-n fund daca am adopta atitudinile mai sus amintite.

      Ștergere
    2. Când lucram pe litoral, am cunoscut un producător, de-ăsta, din televiziune, sau ceva de genul ăsta mi-a zis că e.
      Și-mi spunea că pentru 400 de euro mă poate băga într-un reality show gen Noră Pentru Mă-ta, sau ceva. :)))

      Cum mi-am ratat eu rampa de lansare.

      Ștergere
    3. Ai ratat sansa de a deveni "vedet". Regretele-s tardive, imi pare rau... :))))))

      Ștergere
  2. Aia e monument de prostie purtata cu mandrie. Dar ce conteaza? numai 3200 de euro? vaaaai, ce sarantoaca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Superb! :))) Ia sa invete de la noi, care ne luam zilnic cate una cu 4.000. :))

      Ștergere